22-03-09

Lopen bij het ochtendgloren

Zoals gepland was ik vorige week zondag om 7 uur paraat voor een ochtendloopje in korte broek in het Vrijbroekpark. Onder het motto "niet forceren" intervalsgewijs gestart met 200m stappen 800m lopen. 2 Rondes, goed voor 6,6 km.

Om mijn schaarse vrije tijd zo efficiënt mogelijk aan te wenden heb ik de goede gewoonte om vroeg op te staan de rest van de week ook maar volgehouden; woensdag en vrijdag telkens om 5u45 uit bed om een klein uurtje te gaan lopen. Telkens 7 kilometer in dezelfde intervallen als zondag. Quasi iedereen verklaart me waarschijnlijk zot, maar het blijft toch een van mijn favoriete bezigheden: beginnen lopen als het nog donker is en de zonsopgang live meemaken. Philips verkoopt zelfs een dure lamp die hetzelfde effect simuleert (bijna 100€ bij Vandenborre). Terwijl het origineel voor iedereen - gratis - ter beschikking is. Je kan dan wel het tijdstip niet zelf instellen.

Ik heb anderzijds ook wel een klein praktisch probleem ondervonden: het was niet alrijd makkelijk om het onderscheid te maken tussen het getsjilp van de vogels en de piepjes van mijn Polar om de intervallen aan te geven.

En dan deze morgen een uurtje langer kunnen blijven liggen en pas om 7 uur de bedstee uit. Eerst de obligate stop bij de bakker en dan hop! naar het park. Zelfde stramien qua intervallen, maar een kilometertje meer. in totaal dus deze week 22 kilometer achter de kiezen. komende week brengen we de intervallen terug tot 100/900 en de week daarna lopen we in principe weer ononderbroken.

14:45 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-03-09

Fakke reloaded - the sequel

Na een goeie herstart in januari (89 kilometer) weer kompleet stilgevallen. Man, man, man, miserie... Gewoonweg geen goesting. Maaaaaaarrrrrrr... het begint terug te kriebelen, de lente hangt in de lucht, dus heb ik me voorgenomen zondagmorgen een nieuwe start te nemen. Om 7 uur vind je me dus gegarandeerd in het Vrijbroekpark, wie weet zelfs in korte broek Tong uitsteken.

Ook nog een uitstekende film gezien op DVD: "Death Proof" van de geniale Quentin Tarantino. Eén van de delen uit het tweeluik "Grindhouse" dat hij samen met Robert Rodriguez gemaakt heeft. Maffe film!! Mijn favoriete scene uit de film wil ik jullie zeker niet onthouden; naar mijn bescheiden mening de meest gore car crash die ik ooit in een film gezien heb. Niet voor gevoelige zielen Lachen. In de soundtrack het schitterende nummer "Hold Tight" van de mij tot nu toe helaas onbekende groep "Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich". Sit back and enjoy!

LINK

 

death-proof

19:02 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |