03-05-08

Dirk Würtz

Enkele weken geleden had ik sinds lang nog eens +30 kilometer gelopen in één week, en in april heb ik - dat was geleden van april 2007 - nog eens +100 kilometer gelopen in één maand; 123 kilometer, meteen ook een nieuw record. De kilometers worden dus vlot afgemaald, alhoewel... zo heb ik vorige week, op vrijdagavond mijn toerke van een dikke 10 kilometer moeten inkorten omdat ik gewoonweg niet meer kon. De benen waren compleet leeg. Zaterdagavond was ik dan naar een "Dine with the Winemaker" met Dirk Würtz gegaan in wijnhandel Pinart. Een heel interessant avond met lekker eten en uitstekende wijn; de spuugemmers bleven quasi onaangeroerd. Ik was niet bepaald vroeg thuis. Ik was dus een beetje ongerust voor wat mijn vetloopje van zondagmorgen zou brengen; waarschijnlijk boeten voor de uitspattingen van de avond voordien. Niets was - tegen alle verwachtingen in - minder waar: 13,5 kilometer zalig genieten. 't Moet zijn dat ik goed loop op alcohol. In de Indy Car rijden ze wel op Methanol (CH3OH), dus waarom zou ik niet kunnen lopen op Ethanol (C2H5OH) Tong uitstekend.

Dirk Würtz dus...

Controversiële wijnboer uit Reinhessen, de grootste wijnregio in Duitsland maar ook de regio met de slechtste reputatie (Liebfraumilch...), al zou je dat niet zeggen als je de wijnen van Dirk proeft. Hij verbouwt Riesling en Pinot Noir en weet hier bijzonder interessante wijnen uit te toveren. In het Riesling gamma heeft hij de bijzonder schappelijk geprijsde "Potate" (een eenvoudige kwalitatieve drink-klare wijn voor elke dag), de nummer 2 en de nummer 1. Geen ingewikkelde volgestouwde etiketten met allerhande verwarrende informatie. Neen, alleen een nummer. We hebben alles geproefd en wel in meerdere jaargangen. Bijzonder interessant hierbij was de Riesling nummer 1 in jaargangen 2005, 2006 en 2007. Een verticale degustatie dus eigenlijk, maar toch ook weer niet want dit waren totaal verschillende wijnen waarin je het leerproces waar Dirk Würtz door gaat mooi kan volgen. Elk jaar leert hij bij en stuurt hij bij waardoor zijn wijnen interessanter en complexer worden. Jaargang 2007 kon me bijzonder bekoren, zowel in de nummer 1 als in de nummer 2, als is het klasseverschil (en de prijs) significant.

Ook de Pinot Noir mag er wezen, al vond ik het hout nogal overheersen op het fruit. Tenslotte maakt Dirk ook nog een Chardonnay (man, man, een Duitse Chardonnay). Zomaar, als folieke, een stijloefening zeg maar, om te bewijzen dat dit ook in Duitsland kan. Een middenvinger naar alle zogenaamde top-Chardonnay landen zeg maar. Dit is iets totaal anders dan de Riesling, die een bijzonder uitgesproken en herkenbaar karakter heeft. De Chardonnay druif, die overal groeit, is een eerder karakterloze druif die vooral fungeert als drager van externe aroma's en smaken, waaronder hout. Om die reden wordt de Chardonnay druif in bepaalde kringen als minderwaardig beschouwd, maar een goed gemaakte Chardonnay wijn zal ik niet snel afslaan.

Voor wie meer wil weten over Dirk Würtz: volg de link 

Tenslotte heb ik gisteren ook nog een pitstop gemaakt bij Runners Lab in Duffel voor "nieuw rubber". Mijn Asics Gel Nimbus 8 hebben bijna 1.000 kilometer op de teller en mijn bon van 15 euro verviel op 4 mei. Never change a winning team, dus gisteren heb ik mijn spiksplinternieuwe Asics Gel Nimbus 9 ingelopen, waarbij meteen de goede schokdemping en stabiliteit opvielen. De schoen van het jaar 2007 by the way.

asics gel nimbus 9

13:18 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |