09-03-08

Fiebeltjes

Fien heeft toen ze een jaar of 3, 4 was (ze is er nu 5) dit nieuw woord uitgevonden: fiebeltjes. Fiebeltjes zijn vervelende plooitjes in je sokken of kousen die storen wanneer je je schoenen aantrekt. Fien was en is bijzonder gevoelig voor deze fiebeltjes, dat kan ik je verzekeren. Kousen en vervolgens schoenen aantrekken is een activiteit die bijzonder zorgvuldig uitgevoerd dient te worden in huize Fakke. Ook in loopkringen is het fenomeen fiebeltjes algemeen bekend, zij het dat er tot Fien dit opgelost heeft nog geen woord voor bestond: "een fiebeltje kan, met name tijdens langere duurlopen, bijzonder vervelend zijn en zelfs blaren veroorzaken." Dat Fien fiebeltjes als bijzonder ernstige materie beschouwt werd onlangs nog eens duidelijk geïllustreerd. Toen we vorige week voor de etalage van een kledingwinkel stonden merkte ze plots op dat de etalagepoppen toch wel erge fiebeltjes hadden. Er bestaat ook een werkwoordvorm: fiebelen (fiebelde, gefiebeld). Zoals in: "Papa, het fiebelt nog altijd een beetje!".

Heeft er iemand een idee hoe je een nieuw woord in De Dikke van Dale kan laten opnemen ?

Geen 20 kilometer door Brussel voor mij dit jaar. Ik twijfelde een beetje over deelname, door de onzekerheid over de achillespezen was de voorbereiding niet optimaal (met name de snelheid is er volledig uit). Het feit dat de 25.000 beschikbare plaatsen weg waren op 3 dagen tijd hebben uiteindelijk de beslissing voor mij genomen. Niet erg, het competitie-element van het lopen interesseert me eigenlijk niet. Ik heb geen wedstrijd in het vooruitzicht nodig om me tot lopen te motiveren. Mijn competitiedrang wordt al meer dan genoeg bevredigd op het werk. Lopen is voor mij gewoon het broodnodige middel om met de stress en de druk te kunnen omgaan, om informatie te verwerken, oplossingen te vinden, emoties te verwerken, kortom om de geestelijke balans te behouden die ik nodig heb om mijn job te kunnen (blijven) doen. Klinkt nogal "zwaar" hé.

Deze morgen 11,2 kilometer gelopen.

Planning voor deze namiddag: spaghettisaus maken en daarna een paar uurtjes achter de (werk)laptop.

14:31 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

fiebeltjes ik vind het een schitterend woord!! Aanmelden bij de Dikke van Dale!!

Gepost door: Ruthje | 09-03-08

prachtig! Een prachtig woord, fiebeltjes!
Ik zal het alvast gebruiken.

Gepost door: veerle | 10-03-08

Tof dit te lezen. Voor onze dochter Erin (5j) moeten de kousen ook met de meeste zorg aangedaan, en vaak 2 of zelfs 3x. Ook last van "Fiebeltjes"

Gepost door: cremke | 19-03-08

De commentaren zijn gesloten.