27-01-08

de ene dag is de andere niet

Woensdagavond - terwijl Jef aan het rope-skippen was - ben ik een kleine 9 kilometer gaan lopen en het liep voor geen meter; "elastieken benen". Ik was blij toen het afgelopen was. 8,7 kilometer in 58:40, dat is 6:43 per kilometer, en een gemiddelde hartslag van 145. Gisterenavond al joggend Floor naar de scouts gebracht (sluipspel) en dan doorgelopen naar het Vrijbroekpark, waar ik al "Fartlekkend" (snel op de verlichte stukken, traag op de donkere) 14 kilometer afgehaspeld heb, alsof het niks was. 14 kilometer in 1u22, 5:52 per kilometer (hoogste snelheid was 4:40 per kilometer) en een gemiddelde hartslag van 159. Het was ook zalig genieten van de zwoele januari-temperaturen.

19:13 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-01-08

Oeps !

"Couvert Couvert" heeft als sleutelwoord waarmee men Google-gewijs op deze blog terechtkomt "Mieke Boeckx" van de de eerste plaats verdrongen, terwijl deze blog in eerste instantie als loop-blog begonnen was.

19:56 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Nieuws...

... van het literaire front

zonet verorberd: "Hoe Starbucks mijn redding werd" van Michael Gates Gill. Het waargebeurde verhaal van een topmanager in een reclamebureau die op zijn 54ste ontslagen wordt en in de loop van de 10 jaar die daarop volgen stilaan aan lagerwal geraakt, tot hij toevalligerwijs - op zijn 63ste - aan de slag gaat bij Starbucks om de toiletten te kuisen. Een stap die zijn leven ten goede blijkt te veranderen. Geen hoogstaande literatuur, maar de 233 bladzijden lezen vlot weg (in ongeveer 1 dag in mijn geval, heerlijk die vakantie Lachend) en helpen een en ander toch wat te relativeren. Een aanrader voor iedereen die (te) gedreven met zijn/haar carriere bezig is.

starbucks

Momenteel ben ik "de spoken van Jef Geeraerts" aan het lezen. Van de hand van Eleonore Vigenon, de levensgezelling van Geeraerts. Een erg boeiend portret van de schrijver op basis van gesprekken en documenten uit het privé archief. Het lezen van dit boek heeft me wel doen beseffen dat ik eigenlijk alles uit zijn pre-thriller periode eens zou moeten herlezen; dus grofweg van "Ik ben maar een neger" (1962) tot "Gangreen 4: Het Zevende Zegel" (1977). En dan te bedenken dat ik van plan ben om ook nog eens alles van John Irving te lezen.

geeraerts

... van het culinaire front

Tijdens de feestdagen heb ik ook ettelijke uren in de keuken doorgebracht, met volgende creaties als resultaat: Cannelloni van zalmhaasje met ricotta, Gevulde parelhoenfilet met bospaddestoelen, pastinaakpuree en savooikool met gegrilde hazelnoten en bruine en witte chocolademousse (met dank aan Piet Huysentruyt voor de laatste).

Ik heb onlangs nog een paar foto's gevonden op flickr.com van de vatbotteling waar ik enkele weken geleden 2 flessen Laphroiag op de kop getikt heb.

cask 5371
laphroaig 1
laphroaig 2

Ook nog gekocht: 6 uitstekende flessen Barbaresco 2004 aan een schappelijke (tja) prijs. Van het domein Ca'del Baio in Treiso (Piemonte). De laatste 4 flessen van de Valgrande wijngaard godbetert. Mijn doosje van 6 dus nog aangevuld met 2 flessen Asili van dezelfde producent. 't Zal moeilijk worden om deze mooie flessen nog geruime tijd kelder te gunnen.

valgrande

... van het loopfront

de teller wees eind 2007 een dikke 907 kilometer aan. Spijtig van mijn 8 looploze weken (achillespees), anders had ik ruimschoots de magische 1.000 kilometergrens doorbroken. Misschien lukt het wel in 2008. We zijn alvast goed begonnen; 24 kilometer in de eerste week. Wel een beetje meer werk om uit te vissen hoe ver ik gelopen heb, want de Polar is "binnen" voor een nieuwe batterij. Gelukkig is er nog Google Earth.

19:38 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |