23-12-07

Luzine

Eindelijk kerstvakantie, 2 weken vakantie !! Het werd hoog tijd !

Maar eerst zijn we donderdagnamiddag - uitgenodigd door een leverancier - met een paar collega's nog een stukske gaan eten. Het is Luzine geworden, het restaurant van Jeroen Meus in Leuven. Dat was een schot in de roos. De unanieme conclusie was dat we meer tevreden van tafel gegaan zijn dan enkele weken voordien in Terborght. Uitstekende bediening, heel lekkere gerechten en een goede assistentie bij de keuze van de wijnen; niet opdringerig maar met voldoende informatie (in Terborght was er blijkbaar niemand aanwezig die iets kon vertellen bij de wijnen). Omdat het voorgerecht vlees was (carpaccio) en het hoofdgerecht vis (dorade) hebben we de klassieke volgorde rood - wit eens omgedraaid. Bij het voorgerecht zijn we gegaan voor een iets minder krachtige pinot noir uit Oostenrijk; een heel mooi uitgebalanceerde wijn. Bij het hoofdgerecht voor een krachtige, volle,  bijna vettige, wit gevinifieerde Italiaanse (Marche, net naast Toscane en Abruzzi) pinot nero (!). Ik heb achteraf de website van de producent gevonden : Fattoria Mancini. Met de champagne van het aperitief erbij dus een volledige reeks pinot noir in 3 totaal verschillende gedaantes.

Er wordt tussendoor ook nog af en toe gelopen, weliswaar meestal slechts 2 keer per week.

22:07 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-12-07

Nog eens een postje

... want het is al anderhalve maand geleden. Wegens geen goesting en geen tijd, enkel mijn gelopen kilometers vul ik nog regelmatig in. Altijd rond de 20 kilometer per week, soms in 3 keer, de laatste weken regelmatig in 2 keer. Door allerlei andere activiteiten lukt het de laatste tijd vaak niet om 3 keer te lopen.

Andere activiteiten...

Een tijdje geleden hebben we met de collega's op het werk voor onze jaarlijkse "HRM activiteit" nog eens een sterrenrestaurant geprobeerd; de keuze was gevallen op Terborght in Huizingen. Heel lekker en volledig in orde, maar qua gerechten wat aan de "moderne" kant. Gestileerde gerechten (met schuimpjes, mousses enz...), heel veel heel kleine gerechtjes, allemaal wel heel tof en interessant, maar geef me uiteindelijk toch maar de klassieke keuken.

guinness

Onlangs voor een afscheidsdrink van een collega op een woensdagavond naar café "den bruinvis" geweest in Hombeek. Bij wijze van spreken achter de hoek voor mij, maar ik was er nog nooit geweest. Een heel gezellig café en ze hebben er Guinness van het vat. Lekker ! Tijd voor een experiment ook. Ik heb er een grote pint Guinness gedronken, ettelijke broodjes gegeten, kaas, salami (met mosterd) en quasi meteen daarna 10 kilometer gaan lopen. Dat ging uitstekend Smile. Meteen ook een nieuw toerke uitgeprobeerd, voor natte en donkere winteravonden wanneer het Vrijbroekpark geen optie is; een mooi rondje via Hombeek langs de Zenne tot in Leest, naar de Vaart en langs de Vaart terug naar huis.

toer zenne

Ook nog een werk uit het oeuvre van John Irving verorberd: "De regels van het Ciderhuis" (the Cider House rules). Een prachtig boek, is ook verfilmd. Ik heb de film nooit gezien, maar ik heb het gevoel dat die na het boek gelezen te hebben enkel maar kan ontgoochelen. Straf hoe John Irving op een ogenschijnlijk heel luchtige manier zo'n sterke emoties in een boek kan verwerken. Ook hier weer als thema's vader - zoon relaties, angst om te verliezen en los te laten, verlangen... hilarische toestanden ook waarom je bijna hardop moet lachen (moet je eens doen op de trein Lachend) die plotsklaps omslaan in tragische toestanden. Mijn persoonlijke rangschikking tot nu toe: 1. The Cider House Rules 2. The World According to Garp 3. The Fourth hand.

cider house

En dan last but not least; 2 mooie flessen whisky gekocht: Laphroaig Single Malt (van het Schots eiland Islay), "straight from the cask", tijdens een vatbotteling in wijnhandel Pin'Art te Mechelen. At cask strength (63,5°) en met een schitterend rokerig turfaroma. Op vat gegaan in 1996 en nu 11 jaar later op flessen gebotteld. Nummer 23 en 24 uit vat 5371 zijn in mijn bezit !

Laphroaig

22:57 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |