23-12-07

Luzine

Eindelijk kerstvakantie, 2 weken vakantie !! Het werd hoog tijd !

Maar eerst zijn we donderdagnamiddag - uitgenodigd door een leverancier - met een paar collega's nog een stukske gaan eten. Het is Luzine geworden, het restaurant van Jeroen Meus in Leuven. Dat was een schot in de roos. De unanieme conclusie was dat we meer tevreden van tafel gegaan zijn dan enkele weken voordien in Terborght. Uitstekende bediening, heel lekkere gerechten en een goede assistentie bij de keuze van de wijnen; niet opdringerig maar met voldoende informatie (in Terborght was er blijkbaar niemand aanwezig die iets kon vertellen bij de wijnen). Omdat het voorgerecht vlees was (carpaccio) en het hoofdgerecht vis (dorade) hebben we de klassieke volgorde rood - wit eens omgedraaid. Bij het voorgerecht zijn we gegaan voor een iets minder krachtige pinot noir uit Oostenrijk; een heel mooi uitgebalanceerde wijn. Bij het hoofdgerecht voor een krachtige, volle,  bijna vettige, wit gevinifieerde Italiaanse (Marche, net naast Toscane en Abruzzi) pinot nero (!). Ik heb achteraf de website van de producent gevonden : Fattoria Mancini. Met de champagne van het aperitief erbij dus een volledige reeks pinot noir in 3 totaal verschillende gedaantes.

Er wordt tussendoor ook nog af en toe gelopen, weliswaar meestal slechts 2 keer per week.

22:07 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Beste wensen Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar aan de gehele familie! Mag 2008 een voorspoedig jaar worden in goede gezondheid zodat er blessurevrij veel kilometers en P.R.’s gelopen worden.

Gepost door: Dirkjogt | 01-01-08

bedankt voor je berichtje! loop ze nog!!!

Gepost door: Jess | 02-01-08

Luzine dit resto ben ik al ettelijke malen voorbijgelopen, letterlijk dan, wegens aan de vaart liggende waar ik af en toe pleeg te lopen ...

ik bewaar een bezoekje voor een speciale gelegenheid, misschien wel voor mijn tweede marathon of iets dergelijks ?

Gepost door: Jo | 10-01-08

De commentaren zijn gesloten.