28-05-07

The day after

Enkele overpeinzingen de dag nadien...

 

Mijn gemiddelde hartslag tijdens de wedstrijd was 179. Dat lijkt me eigenlijk verschrikkelijk hoog. Toch heb ik niet het gevoel gehad in het rood gegaan te zijn, enkel tijdens de laatste 4 kilometer zat ik constant boven een gemiddelde van 180 (en begon ik ook te verzuren). Zoals je op het grafiekje in de vorige post kan zien was de hartslag tussen kilometer 4 en 16 eigenlijk vrij stabiel. Bovendien zat er ook geen verval in mijn tempo: volgens de officiële tijd ben ik de 10 kilometer gepasseerd in 56:59 en de finish in 1:53:56. Dat is al een nipte negatieve split, maar als je dan rekening houdt met het feit dat de wedstrijd iets meer is dan 20 kilometer en dat ik 2 minuten verloren heb aan de finish matten, een behoorlijke negatieve split. Conclusie: eens een inspanningstest laten doen.

 

Met de benen valt het mee vandaag: enkel de bovenbenen en de knieën zijn pijnlijk, wat vooral de trap aflopen wat moeizaam maakt.

 

Qua voeding is alles volgens plan gelopen: de week voor de wedstrijd veel gedronken, veel koolhydraten, geen alcohol en weinig vetten. Zondagmorgen suikerbrood, geen melkproducten, rond 11 uur een bord pasta en nog wat gedronken. Net voor de wedstrijd 2 bananen. Tijdens de wedstrijd regelmatig gedronken, in kleine hoeveelheden, en ongeveer om de 5 kilometer een powergelleke (die heb ik toch wel nodig gehad).

 

Ik ben eens benieuwd of ik op basis van mijn tijd een startvak naar voor ga mogen schuiven volgend jaar.

 

Wat ook hielp is dat ik op voorhand het parcours goed bestudeerd had met Google  Earth. Er is wel een kilometeraanduidig onderweg, maar als je er voor de eerste keer loopt is het toch wel handig om wat herkenningspunten te hebben.

 

De Gatorade heb ik overgelagen, ik heb dat nog nooit gedronken tijdens het lopen, ik had geen zin in een experiment en het was een drankpost uitgespaard, want het slalommen, ontwijken van flesjes, vertragen en terug optrekken was toch telkens een energievretend gebeuren. De verhalen over de plakboel aan die drankpost indachtig heb ik me dan ook rechts gehouden en heb ik daar op de rand van de trambedding (gras) gelopen.

10:58 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

dikke proficiat! Wat een knappe tijd gelopen op dit zware parcours, proficiat!

Gepost door: Dirk | 28-05-07

heel verstandig gelopen proficiat met je sterke prestatie!

Gepost door: Koen | 29-05-07

Knap Knap en verstandig gelopen. Volgend jaar ben je zeker nog wat minuten rapper. Dikke proficiat met je prestatie !

Gepost door: philippe | 29-05-07

Knap gelopen Proficiat!

Gepost door: Dave | 29-05-07

Dikke proficiat vanuit Warschau! Je kan misschien eens de "Warsaw Run 510km" overwegen? Volgende editie op 7 oktober, wij zorgen voor verblijf, voeding en verzorging!

Gepost door: Veerle | 29-05-07

Oops.. die laatste reactie was dus vanwege Veerle en Ned, als dat al niet duidelijk was..

Gepost door: Veerle | 29-05-07

Chapeau Bij het lezen van je blog, dacht ik dat we ongeveer op hetzelfde niveau zaten, maar na Brussel besef ik dat ik toch nog een paar niveautjes lager zit. Doe zo verder!!!

Gepost door: andy | 31-05-07

De commentaren zijn gesloten.