27-05-07

20 km door Brussel : zaaaaaalig !!

Zonet een lekker warm bad genomen (en daarna de benen nog eens koud afgespoeld) om het lijf wat te ontspannen na mijn eerste 20 kilometer. Het was een geweldige ervaring en alles liep volgens plan. Uiteraard waren er een paar kleine minpuntjes (de grote drukte, zeker met de extra deelnemers, de chipregistratie bij de aankomst: file en dus een tweetal minuten "verloren" op mijn echte tijd), maar daar gaan we niet over zeuren. Het belangrijkste is dat ik mij geamuseerd heb en mijn streefdoel van 1u55 gehaald heb. Meer nog, ik zat er zelfs nog wat onder: op mijn Polar 1u51:47, de officiële chiptijd 1u53:56.

Door de drukte was het niet gemakkelijk de kleedruimte te vinden waar mijn werkgever een stuk afgebakend had en ook naar de startbox geraken was niet gemakkelijk. Ook toen bleek dat er een rij van meer dan 30 meter stond aan te schuiven aan de toiletten ben ik maar in de "vrije natuur" mijn gevoeg gaan doen.

Net voor de start zelf was ik heel rustig en ontspannen (in tegenstelling tot de vorige dagen), maar de hartslag zat toch al boven de 100 en ik liep nog niet. De eerste kilometers waren zoals verwacht wat moeizaam door de drukte, na 2 kilometer zelfs al de eerste "stappers". Moeilijk om een goed tempo te vinden. De eerste drankpost overgeslaan, ik had een flesje water bij en de eerste tunnel zoals gepland de rechter koker gekozen. Iets verder lopen, maar minder volk, dat scheelt. Er wordt wel eens over de sfeer in de tunnels gesproken; ik vond er niks aan, warm,weinig zuurstof en nijdige hellingskes waarop veel lopers sterk vertragen waardoor het weer moeilijker wordt om je tempo te houden. Rond kilometer 7 begon mijn rechterknie te twijfelen of ze pijn zou beginnen doen, maar dat is de hele wedstrijd uitgebleven, zolang ik me maar concentreerde op soepel lopen en de bovenbenen ontspannen. Op dat ogenblik begon mijn blaas ook signalen uit te zenden, maar ik zat net goed in mijn ritme en had dus echt geen goesting om te stoppen. Ook dat gevoel verdween weer vanzelf. In het Terkamerenbos zoveel mogelijk langs de kant op het onverhard gelopen. Tot kilometer 16 liep het eigenlijk verbazingwekkend vlot, maar dan begin je toch uit te kijken naar de finish en tel je de kilometers af. En dan komt er die beruchte "helling". Ik had er op zich niet zoveel moeite mee (al heb ik er mijn benen volledig in de verzuring gelopen, maar we waren er toch bijna ), maar ook hier weer slalommen tussen tragere lopers door: tijd en energie vretend ! Ik heb die kilometers eigenlijk niet trager gelopen dan de andere. In de laatste kilometers stonden pa & ma te supporteren (merci !) en dat geeft toch wel een boost om dat laatste verdomd zware stuk uit te lopen. Tenslotte 2 minuten aanschuiven aan de matten, en officieel finishen.

Hieronder nog de gegevens van mijn Polar. De footpod heeft weliswaar 20,54 kilometer gemeten, dus de werkelijke tijden wijken een klein beetje af.

20 km brussel

 

21:24 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Brussel Sterke prestatie in Brussel, Hans !
In de Tervurenlaan gaf je nog flink wat gas.
Klasse !

Gepost door: frank spencer | 27-05-07

Mooi! Proficiat Hans, knap gelopen! Nu lekker nagenieten!

Gepost door: Julie | 27-05-07

ferm! amai Hans, héél knap gelopen hoor en ruim onder je doel geëindigd! Proficiat!

Gepost door: Ruthje | 28-05-07

Mooi... Goed hoor, dik in orde jouw tijd.

Gepost door: Jan Schockaert | 28-05-07

fakke hakke ! schitterende prestatie ! gefeliciteerd mijne man ! U did it !

Gepost door: Jo | 28-05-07

De commentaren zijn gesloten.