13-05-07

Een mooie trainingsweek (al zeg ik het zelf)

In 3 trainingen 32 kilometer bij elkaar gesprokkeld de voorbije week, en wel als volgt:

woensdagavond 7 kilometer rustig, aan een tempo van ongeveer 7 minuten per kilometer. Heel ontspannen in de regen, dat was lang geleden (wat de regen betreft). Gemiddelde hartslag 147.

Vrijdagavond nog eens een intervaltraining ingelast: 600 meter sneller dan 5 minuten per kilometer en 400 meter trager dan 7 minuten per kilometer. Zoals gewoonlijk waren de eerste snelle intervallen nogal zwaar, maar dat beterde snel. In totaal 10 kilometer afgelegd in net geen uur en met een gemiddelde hartslag van 159, maximaal 180.

Deze morgen (zondag) duurloop, snelheid tussen de 6:00 en 6:30 per kilometer. 15 kilometer op mijn nuchtere (op een glas water na) maag. De eerste 3 kilometer liepen voor geen meter; een hol hongergevoel, lood in de benen, dat zag er niet goed uit. En dan sloeg het moteurke aan en was het enkel nog genieten. 1u33 gelopen met een gemiddelde hartslag van 153 aan een tempo van gemiddeld 6:11 per kilometer.

Wat het thuisfront betreft hier: Leen is net vertrokken voor een studiereis van een kleine week naar Oslo, samen met haar collega's lactatiekundigen. Vrijdagavond komt ze terug thuis. En ik vertrek dan zondagavond voor een heen-en-weertje Warschau tot maandagavond. Het is de eerste keer dat ik naar Polen ga. Ik vrees dat ik niet echt de toerist ga kunnen uithangen. Buiten luchthaven, taxi, hotel en kantoor ga ik er niet veel zien vrees ik. Ik ben wel benieuwd of ik jullie een marathon-geert-achtig verhaal ga kunnen vertellen.

14:47 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

cool wel cool, Polen. hopelijk kan je toch wat gaan lopen ginder!

Gepost door: Jess | 13-05-07

We waren dus idd aan hetzelfde bezig deze morgen. 'k Heb geen andere lopers tegengekomen. Goed om te weten dat er nog gekken zijn die zondagmorgen om 7 uur de baan op gaan :)

Gepost door: Yves | 13-05-07

Loopschoenen Vergeet je loopschoenen niet mee te doen, je weet maar nooit...

Gepost door: Dirk | 15-05-07

sportieve groetjes Nog veel sportplezier ,
ik zelf doe aan wielrennen.


Daaaaag

Gepost door: steffi | 17-05-07

De commentaren zijn gesloten.