01-05-07

Interval/heuveltraining

De laatste tijd beperken mijn activiteiten zich hoofdzakelijk tot barbecue'en en lopen. Het valt te combineren.

Vandaag nog eens een interval/heuveltraining gedaan, in totaal een goede 10 kilometer, de warmte was heel goed te dragen (er is veel schaduw in het park) en ik had drinken bij. Tijdens het lopen ongeveer een halve liter binnengegoten (telkens een stevige slok op de recuperatiestukken) en dat maakt toch wel een verschil. Eergisteren (tijdens het ozonalarm) had ik geen drinken bij en dat was toch op het randje. Had ik toen drinken bij gehad, had ik ook het vliegje dat in mijn mond gevlogen was en in mijn keel bleef steken kunnen doorspoelen. Nu begon dat op een bepaald ogenblik terug omhoog te kruipen waardoor ik geweldig begon te hoesten en te kokhalzen en ik bijna kotsend langs het pad stond. Gelukkig waren er geen getuigen want ze zouden ongetwijfeld gedacht hebben: "weer zo een onnozele jogger die zich bij deze temperaturen zit te forceren".

De intervaltraining vandaag heb ik heel goed verteerd. Een dikke 10 kilometer in een uur (5:51 per kilometer). De eerste kilometers wat last van steken in de zij, vooral op de snelle stukken. Ik vermoed mijn middageten dat nog niet helemaal verteerd was. Leuk moment: op de helling een fietser ingehaald.

Hier zijn ook nog eens de cijfertjes:

interval 01052007

 

18:47 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

heuvels? Hey hey! Merci voor je berichtje! in 't vrijbroekpark, dan moet ik je wel al tegengekomen zijn vermoedelijk? Volgende keer eens zwaaien hé! ;-)

Die hellingen... is dat (nog maar eens lol) een lopersbegrip dat ik niet ken, of zijn dat echt heuvels die je daarmee bedoelt. Ik ben een echt bleuke hé, maar als je echte heuvels bedoelt, vraag ik me af waar jij die vindt in het park?
Groetjes!!!

Gepost door: Jess | 02-05-07

combinatie doe je bij het BBQ'en ook aan intervals?

Gepost door: geert | 03-05-07

heuvelke mijn "heuvelke" ligt aan de Vijverlaan in Hofstade, de draai naar de Vaart toe. Je moet al goed kijken om het te zien hoor, 't stelt echt niks voor ;-)

Gepost door: Ruthje | 05-05-07

De commentaren zijn gesloten.