17-04-07

Mieke Boeckx

Zondagmorgen ben ik zoals gepland 12 kilometer gaan lopen in het Vrijbroekpark. De bedoeling was ongeveer 6 min/km maar het is wat sneller geworden, met name het tempo dat ik tijdens de 20 km door Brussel zou willen lopen. Kwestie van eens te testen. Ik heb die 12 kilometer gelopen in ongeveer 1 uur en 7 minuten, wat gemiddeld 10,7 km/u of 5:36 per kilometer betekent. Voor mijn "doel" in Brussel, 1u55, zou ik 5:45 per kilometer moeten halen. De gemiddelde hartslag tijdens dit alles was 158. Het gevoel was goed, maar in het begin wat op mijn adem getrapt. De eerste 4 kilometer heb ik moeten vertragen van 5:44 tot 6:00 en vanaf dan heb ik terug kunnen versnellen. Dat zal voor mij cruciaal zijn eind mei; voldoende traag starten en dan rustig tempo opbouwen.

MiekeBoeckx

 

Maandagmiddag op het werk ben ik eens naar Mieke Boeckx (de échte, van start2run) gaan luisteren. Ze kwam wat tips geven om een succesvolle 20 km te lopen (ze heeft zelf al 13 of 14 marathons gelopen dus ze weet waarover ze spreekt). Ik heb volgende dingen onthouden: 2 duurlopen per week doen waarbij duurtijd belangrijker is dan snelheid (meer nog, je moet ze traag lopen), en bij voorkeur opbouwen tot 2 uur. Als derde training kan je dan nog een intervaltraining toevoegen om ook wat snelheid te "kweken". Als het kan, kan je ook nog een vierde - lichte - training toevoegen.

2 problemen: 4 trainingen per week zie ik momenteel praktisch niet haalbaar (3 is soms zelfs al moeilijk) en 20 kilometer per week trainen vond ook ze nogal weinig, terwijl ik toch wil opletten met het aantal kilometers, kwestie van geen blessures op te lopen. Akkoord, vorige week had ik 37 kilometer op de teller, maar dat was eerder uitzonderlijk en in 4 trainingen. Wat ik toch ga proberen is de trage duurlopen zo lang mogelijk te maken en 1 intervaltraining per week inlassen.

19:31 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

leuk dat de bezieler van de originele start-to-run een lezing is komen geven bij jullie! Wat de 20 K betreft: als je blijft trainen zoals je bezig bent, gaat dat zeker een succesverhaal worden voor jou. Wat het tempo betreft: niet te veel focussen op die eindtijd daar in Bxl. De massa kan je serieus hinderen en altijd slalommen tussen de massa kan enorm uitputtend zijn. Reken daarbij het nogal heuvelachtige parcours en je zou dus na 10 Km al serieus je kruit kunnen verschoten hebben. Hou het dus rustig, zit je op de helft nog lekker fris, ga er dan voor (normaal ben je dan toch al uit de grote massa weg...). En wie weet zien we elkaar er wel!!

Gepost door: Ruthje | 19-04-07

Beginnen met lopen Zoekt u informatie als beginnende loper, of bent u op zoek naar iemand om samen mee te lopen? Kijk dan snel op deze link! http://www.start-to-run.be

Gepost door: Start To Run | 19-03-09

leuke actie

Gepost door: start to run | 08-10-10

De commentaren zijn gesloten.