14-04-07

De voorbije week, volgens planning

Zoals gepland heb ik woensdag een soort interval/heuveltraining gedaan; in het Vrijbroekpark een rondje van 1700 meter genomen en als volgt ingedeeld:

- 950 meter rustig (ongeveer 10 km/u)

- een redelijk steile helling aan een van de uitgangen snel 3X op en af, goed voor 800 meter

- 500 meter rustig (ongeveer 10 km/u)

- 300 meter snel (+ 12 km/u) op een vlak stuk

Dat bleek heel goed mee te vallen, de heuveltjes werden heel goed verteerd en ik recupereerde vlot aan 10 km/u. De heuveltjes/afdalingen heb ik respectievelijk genomen aan gemiddelde snelheid/hartslag van 11,0 km/u - 165, 10,9 km/u - 166, 11,4 km/u - 170.  Enig minpuntje: een zeurend (ik kan het zelfs niet echt pijnlijk noemen) plekje rechtsonder mijn rechterknie, op een knobbel. Hoewel ik absoluut nog niet "leeg" zat en nog zin had in een vierde rondje heb ik er na 3 rondes toch maar de brui aan gegeven, kwestie van nu zeker geen blessure op te lopen. 7,5 kilometer in totaal dus. Een training die ik de komende weken zeker nog een paar keer ga herhalen.

Vrijdagmorgen dan (een dagske conge): een rustig loopje aan 7 min/km. 8 kilometer gelopen met een gemiddelde hartslag van 145. Na een kilometer of 2 begon de knie weer wat op te spelen, maar dat verdween vanzelf na ongeveer een kilometer, verder niets meer gevoeld.

Morgen plan ik nog een duurloopje aan ongeveer 6 min/km. De afstand hangt af van hoe lang mijn knie het toelaat, maar waarschijnlijk sowieso niet meer dan 12 kilometer.

Intussen begin ik ook te dromen van de 20 km door Brussel. Het zijn meestal ook dromen waarin helaas vanalles foutloopt . Mijn grooste bezorgdheid is overigens de enorme mensenzee waarin dit gebeuren zichzal afspelen en op welke manier dit invloed gaat hebben: ga ik mijn tempo kunnen lopen, wat als iedereen sneller loopt, wat als er veel volk trager loopt... Daarnaast heb ik dan ook nog eens last van een soort plaatsvervangende nervositeit voor iedereen die morgen de marathon loopt in Parijs of Rotterdam. Man, man, man !!!

20kmBrussel

 

10:59 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Brussel 20 mei In ieder geval op 20 mei zeer goed opletten dat er niemand op je hielen/kuiten trapt, of het loopavontuur kan dan vlugger afgelopen zijn dan je denkt (is mijn grootste vrees bij massalopen). En heel belangrijk: niet te snel starten! De snelle "onervaren" starters haal je na verloop van tijd zo in terwijl ze trager lopen, wandelen, strompelen of uitgeput op het asfalt liggen.

Gepost door: Dave | 16-04-07

De commentaren zijn gesloten.