02-04-07

Een nieuwe mijlpaal !

Gisteren op pad gegaan voor wat een lange duurloop zou worden, bij voorkeur de langste tot nu toe. En deze keer had ik gezelschap: dochter Floor zou met me meerijden op de fiets. Gezellig en heel tof om tijdens zo'n lange duurloop al eens een babbeltje te kunnen doen ! Ze had ook een fles aquarius mee in een rugzakje, die ze uiteindelijk zelf wel voor driekwart leeggedronken heeft .

 Uiteindelijk hebben we 16,5 kilometer afgehaspeld  in 1 uur en 35 minuten. Een nieuw afstandsrecord dus dat al heel dicht bij de magische 20 kilometer-grens begint te liggen en bovendien tegen een tempo waarbij het mogelijk moet zijn op 27 mei onder de 2 uur te finishen. Gisteren gelopen aan gemiddeld 10,4 kilometer per uur en met een gemiddelde hartslag van 163 maar absoluut niet buiten adem of vermoeid achteraf. Er zit dus nog reserve op. Anderzijds zitten er in Brussel wel wat hellingen in het parcours, dus mogelijk heb ik die reserve daarvoor nodig.

Even wat rekenwerk gedaan; de laatste 5 kilometer liep ik 11 km/u, en als ik dat tempo nog 3,5 kilometer kan aanhouden zou ik moeten kunnen finishen in 1u55.

De benen waren ook OK, af en toe wel eens iets gevoeld, maar niets dat zich echt doorzette. Vandaag wel wat stijf in beide knieën.

Tot slot nog de kwantitatieve gegevens: zoals je kan zien stijgt mijn snelheid heel geleidelijk naar het einde toe (ik ben een diesel). De 2 "pieken" zijn resp. een plaspauze en even moeten stoppen om Floor een steile helling op te duwen.

01042007

 

10:36 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.