25-03-07

Zware duurloop

Begin deze week keelpijn gekregen, dus heb ik woensdag maar overgeslagen en ben ik donderdag gaan lopen, de keelpijn was toen ook zo goed als over. Ik kon bovendien deze week toch maar 2 keer gaan lopen wegens wijncursus op vijdagavond (de tweede sessie). In de eerste sessie hebben vooral de WSET proefmethode om wijn te beoordelen geoefend; uiterlijk, geur,smaak, intensiteit, body enz... In de tweede sessie hebben we ons geconcentreerd op een aantal belangrijke diffierentiërende eigenschappen; nieuwe vs oude wereld, al dan niet op hout opgevoed, wijn uit warme vs koudere streken... De volgende 3 sessies zullen we ons concentreren op een aantal belangrijke druivensoorten.

Maar goed, donderdag dus gelopen, en meer bepaald een intervaltraining. Vorige week reeksen van 600/400 meter snel/stappen, deze week iets straffer: 700/300 meter snel/stappen, 6 reeksen in totaal, met uitlopen erbij 7 kilometer. Redelijk intensief, maar toch telkens de hartslag (net) terug tot 120 gekregen. Uiteindelijk elke kilometer (lopen en stappen) in 6 minuten afgewerkt.

Gisterenavond was er een familiefeestje in Sint-Truiden, en het is nogal laat geworden (ook met dank aan het zomeruur) en er is bij het eten redelijk wat wijn gevloeid door mijn keelgat. Ik ben na het eten wel niet meer in het bier gevlogen, want... na 4 uur en half slapen ben ik opgestaan voor een duurloop !! Man, man, man, dat ging in het begin niet echt vlot: de eerste 4 kilometer kreeg ik mijn ademhaling niet onder controle, zweten, enorm veel speeksel (waar dat vandaan bleef komen...). Maar daarna begon het te beteren. Uiteindelijk 12 kilometer gelopen in 1u14 over een afwisselend en redelijk zwaar parcours; stukken over een finse piste met houtschors, hellingetjes, verhard en onverhard. De laatste 2 kilometer ook iets rapper gelopen. Ik denk dat mijn 20 kilometer door Brussel er redelijk goed uit zien. Na een avondje zwaar tafelen en veel te weinig slaap er toch nog een duurloopje uitsleuren. Het moet lukken !!

Hierbij ook het grafiekje; merk de tragere zesde kilometer op, Polar vergeten afzetten tijdens een van de twee plaspauzes.

25032007

 

20:26 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

toch knap dat je die 12 km hebt gedaan hoor, na zo'n kort nachtje! Echte karaktertraining hé ;-)

Gepost door: Ruthje | 26-03-07

speeksel had dat speeksel een rode kleur en de smaak van gegiste druiven?

Gepost door: geert | 29-03-07

De commentaren zijn gesloten.