28-01-07

Looptechniek

Woensdagavond vroor het toen ik ging lopen. Probleem: na mijn totaal van 34 kilometer vorige week wilde ik het wat rustiger aan doen, maar door het trage tempo en de kou raakten mijn spieren niet opgewarmd. Hierdoor liep ik eigenlijk heel harkerig en verkrampt, een dikke 8 kilometer in totaal, met pijnlijke knieën als gevolg.

Voor alle zekerheid vrijdag dan niet gelopen. De knieën voelden dag na dag wel terug beter aan, maar ik wilde geen risico's nemen, bovendien moest ik vrijdagavond naar een afscheidsdrink van een collega. Daar enige Blonde Leffes (van het vat !! altijd lekkerder) genuttigd, en daarna nog gaan lopen is ook geen doen. Kwam dus eigenlijk goed uit.

Deze morgen vertrokken met de bedoeling de knieën eens te testen, en te stoppen als ik terug last had. Vertrokken aan 6 minuten per kilometer en elke kilometer een beetje versneld (zie grafiek) tot 5 minuten per kilometer. De knieën hebben het uitstekend volgehouden. Ik heb wel gemerkt dat ik toch wel op mijn looptechniek moet letten; voldoende soepel en ontspannen lopen, de  hielen voldoende hoog heffen (heeft op een of andere manier invloed op de knieën). De hartslag stevig mee de hoogte in, maar deugd dat het deed... 10 kilometer in een kleine 57 minuten.

Ook nog vermeldenswaard: het maandtotaal voor januari bedraagt nu 102,6 kilometer, bijna een nieuw record. Het huidige record dateert van mei 2006 en bedraagt 102,8 kilometer. en toen raakte ik geblesseerd. Ik heb er deze keer iets langer over gedaan om tot dit totaal te komen, en dat blijkt geen slechte aanpak. Voor 1 februari nog ergens 300 meter zien te lopen moet te doen zijn, dus een nieuw record is zo goed als binnen !

28012007

 

19:38 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

records een record is er om verbroken te worden, dus ... lopen die 300m!

Gepost door: geert | 29-01-07

Lefferecord Wat is je lefferecord ?
Zou je dan 2 records op 1 maand kunnen breken ?

Gepost door: Byrntie | 29-01-07

De commentaren zijn gesloten.