21-01-07

Door de wind, door de regen

storm

 

Ondanks het stormachtige weer van de voorbije week ben ik er toch nog in geslaagd een dikke 34 kilometer te lopen. Met de voorspelde storm van donderdag kwam het goed uit dat ik meestal op woensdag en op vrijdag ga lopen. Woensdagavond mijn nieuw alternatief rondje in het Vrijbroekpark 4 maal gelopen, en ook van en naar huis gelopen (in plaats van gefietst). Goed voor ongeveer 11 kilometer.

Vrijdag idem dito, maar ditmaal in intervalvorm. 800 meter rustig naar het park en dan 12 keer 200 meter snel en 600 meter traag. tenslotte nog 800 meter uitlopen naar huis. Pittig, maar niet echt vermoeiend gezien de verhoudingsgewijs langere recuperatiestukken. Het was ook niet helemaal zonder gevaar in het donker. De parkwachters hadden al goed werk geleverd en de paden waren al mooi vrijgemaakt na de storm, maar hier en daar lag er toch nog een tak.

Deze morgen op tijd opgestaan, maar het regende en waaide vrij hard. Brrrrrr, niet echt aanlokkelijk. Met de fiets naar de bakker en tegen de wind met een zak pistolekes aan mijn stuur teruggefietst (niet evident) en toch maar naar het park. In de regen en de wind beginnen lopen, en na een kilometer of 2 klaarde het plots op. Open hemel, de wind gaan liggen, droog. Op pakweg 1 minuut tijd. De resterende 10 kilometer dus in aangename omstandigheden kunnen uitlopen, op de natte voeten na dan.

weegschaal

 

Gisteren heb ik ook een nieuwe weegschaal gekocht. Even getwijfeld om een gesofistikeerd digitaal model te kopen met weergave van het vetpercentage enz... maar tenslotte naar huis te gaan met een mechanisch modelleke (tot op 1 kilo nauwkeurig) van 20 euro. Het werd tijd om iets aan die obsessie te doen (naar het toilet gaan vóór het wegen om nog een paar gram te "winnen" en dat soort dingen). Gedaan daarmee!

Ik heb me ook nog ingeschreven voor een wijncursus bij wijnhandel Pin'Art hier in Mechelen (*). 6 vrijdagavonden, pal in de voorbereiding voor de 20 kilometer door Brussel. Hier zullen gegarandeerd een paar trainingen door geschrapt worden. En zo hoort het ook . Bourgondic running heet dat.

 

(*) Deze wijnhandel heeft overigens heel goed gescoord in het bijzonder interessante boekje "De 300 beste wijnen beneden de 10 euro".

Frank-VD-Auwera-2007

 

13:22 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.