14-01-07

Samen lopen

Vrijdagavond ondanks de (intussen iets minder) felle wind toch in het park gaan lopen, maar het achterste (en natste) deel van het park links (rechts eigenlijk) laten liggen. 4 iets kleinere rondes dus, en samen met het stuk van thuis tot het park en terug maakte dat 11 kilometer. Daarmee zat ik aan een weektotaal van meer dan 22 kilometer en nog een loopdag in het vooruitzicht.

Deze morgen (prachtige ochtend overigens) opgestaan voor 7,7 kilometer (om een mooi rond weektotaal van 30 kilometer te bekomen, mijn hoogste tot nu toe). Ik wilde ook niet overdrijven want die 22 kilometer zaten duidelijk nog in mijn benen en ik heb ook telkens halverwege een inzinkingske gehad, waar ik (buiten stress en vermoeidheid) geen verklaring voor heb.

Na een paar kilometer kwam ik plots de papa tegen van een klasgenootje van Floor en we hebben dan samen verder gelopen. Wat begonnen was als een supertraag herstelloopje (a rato van 8 minuten per kilometer) werd dus een stevige jogging aan een tempo  onder de 6 minuten per kilometer, maar het babbelen tijdens het lopen was geen enkel probleem, dus lag het tempo zeker niet te hoog. Ook geen inzinking meer. 's Morgens lopen blijft me beter meevallen dan 's avonds. het was ook de allereerste keer dat ik niet alleen liep en dat viel heel goed mee, zeker voor herhaling vatbaar.

10:56 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.