07-01-07

Stokske

Het is tijd voor het stokske dat ik gekregen heb. Maar eerst nog wat loopervaringen resumeren. Dit is in eerste instantie nog steeds een loop-blog.

Het zag er weer niet goed uit deze week. Donderdag 10 kilometer gelopen maar in het weekend waren er niet veel gelegenheden om de loopschoenen eens aan te trekken. Zaterdag had Leen onderbroken dienst, dus niet lopen 's morgens en niet lopen 's avonds. En in de namiddag boodschappen (dat moet hier ook af en toe gebeuren). Vandaag had ze vroege dienst, en vanavond vertrok ze naar Sint-Truiden voor haar postgraduaat, maar... ik heb er nog een loopke kunnen tussenwringen. Om 14 uur heb ik Jef met de fiets naar de Chiro gebracht en van zodra Leen thuis was om 16u30 ben ik vertrokken voor een toerke lopen, zodanig gemikt dat ik om 17u30 aan de Chiro was. Jef al fietsend en ik al lopend terug naar huis. Op het einde een spurtje en ik heb Jef met een neuslengte laten winnen . Daarna een wokgerechtje bereid (eigen recept, verkrijgbaar op aanvraag), we hadden ook nog een meeëter op bezoek. Intussen is Leen vertrokken (ze heeft een lift versierd tot in Leuven van die meeëter), ik heb een lekker heet bad genomen (de kids slapen al), dankzij onze nieuwe verwarmingsketel (de oude was kapot, ook al). Qua lopen, goed voor net geen 10 kilometer in net geen uurtje. Niet slecht voor zo een "gestolen" loopmoment. De creativiteit van Frank Spencer inspireert me wat dat betreft.

Het stokske nu, 5 dingen dus die (de meesten onder jullie) jullie niet weten.

1. Ik heb waarschijnlijk bij een aantal van jullie al in de buurt gewoond. Geboren in Leuven (Vlaams-Brabant) en ook even gewoond, daarna naar Wevelgem verhuisd, naar Geluwe (2 adressen) (West-Vlaanderen), naar Sint-Truiden (2 adressen) (Limburg), terug naar Leuven, op kot (2 adressen), tenslotte terecht gekomen in Mechelen (2 adressen) (Antwerpen). 10 adressen dus in 5 gemeentes in 4 provincies. Mijn vader is nochtans geen beroepsmilitair .

2. Ik heb heel mij jonge leven eigenlijk (jacht)piloot willen worden. Helaas ben ik kleurenblind (is eigenlijk ook een weetje) en bijziend. Niet echt gunstig bij die beroepskeuze. Uiteindelijk ben ik via de Latijn-Griekse, een kleine ramp en een B-attest in het derde middelbaar, in de Latijn-Wetenschappen terecht gekomen, en tenslotten afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica. Een technische opleiding dus. Daarnaast een vader en schoonvader die in de banksector werkten dus de kans was klein dat ik in de banksector zou terecht komen. Maar intussen werk ik toch al mooi 12 jaar voor een bankverzekeraar.

3. Ik speel graag computerspellekes. "Politiek correcte" maar ook "politiek niet correcte" . De laatste aanwinst is Microsoft Flight Simulator. Noem het compensatie voor een gemiste carriere als piloot. Ik heb er vandaag overigens al een vlucht van Brussel naar Frankfurt opzitten met een Boeing 737.

4. Er is mogelijk ook een beroepsmuzikant aan mij verloren gegaan. Ik heb er 10 jaar muziekschool opzitten, 9 jaar klarinet gespeeld. Daarna jaren niets meer. Ik heb ook nog wel een gitaar waar ik veel te weinig op speel en een metalen klarinet (eigenlijk een beetje een collector's item).

IMG_0059_1_1_1

 

IMG_0060_2_1_1

 

Zeg mannekes, een vijfde schiet me niet direct te binnen, en Witse is net begonnen, dus 't zal voor een andere keer zijn. Wat het stokske betreft, ik denk dat iedereen het intussen bijna gehad heeft, dus ik werp het gewoon in de lucht. Wie het hebben wil, vangen maar...

20:47 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Metalen klarinet Hoi,
Ik ben ook en nog steeds klarinettist en eigenlijk op zoek naar een metalen klarinet. Deze ziet er gaaf uit en is niet toevallig te koop? Ik hoor het graag.
Mvg,
Hans

Gepost door: Hans Langen | 21-02-07

De commentaren zijn gesloten.