04-01-07

De weegschaal is kapot

Hier ben ik terug. De kerstvakantie is ongeveer gedaan en in tegenstelling tot wat ik verwacht had heb ik geen tijd gehad om te lopen of te bloggen.Ik heb mijn Polar moeten raadplegen om te weten wanneer ik de vorige weken nog ben gaan lopen; het betreft 27 december 2006, 8:00 AM, 10 kilometer in 1u02 (GHS 151) en 24 december, 8:09 AM, 10 kilometer in 1u08 (GHS 145). 20 kilometer op 12 dagen. Gene vette dus. Maar meer zat er gewoon niet in. En net als ik de voorbije dagen gepland had om 's avonds een toerke te gaan lopen had Leen toch wel het lumineus idee om ergens iets te gaan eten. Niet dat ze veel moeite heeft moeten doen om me te overtuigen...

Tweede hot issue, het gewicht. Ik had me voorgenomen onder de 70 kilo te blijven, ook gedurende de feestdagen. Nu, net in deze cruciale periode gaat onze weegschaal toch wel kapot zeker. Ze is nochtans niet zo oud. Maar wel heel intensief gebruikt. Het voorbije jaar. Een kleine denkoefening. Ik ben het voorbije jaar toch wel twee keer per dag op de weegschaal gaan staan. 's Morgens en 's avonds. Soms ook meerdere keren 's morgens en meerdere keren 's avonds (om te controleren of het de eerste keer wel juist was). Maar goed, laat ons conservatief tellen, in totaal ongeveer 700 keer dat ding opgezet dus het voorbije jaar. Dan maak ik ook nog abstractie van de huisgenoten maar die gaan er niet zo vaak op staan (verwaarloosbaar ten opzicht van mijn totaal). Iemand die 1 keer per week op de weegschaal gaat staan, en nog eens occasioneel tussendoor, komt aan 70 keer op jaarbasis. Gesteld dat onze weegschaal versleten is na 700 keer opzetten gaat die dan nog 9 jaar langer mee.

Soit, geen paniek, ik heb intussen een techniek gevonden waarmee ik ze nog af en toe aan de praat krijg (met de rechtervoet de weegschaal achterwaarts trekken en tegelijkertijd  naar beneden duwen) en ik weet dus dat ik 's morgens nog 69 kilo weeg ('s avonds ongeveer 70) dus nog net binnen de perken. Gegeven het overvloedige eten en drinken en het lage kilometertal voorwaar een mooi resultaat me dunkt.

Ook nog even terugblikken op 2006 (en 2005); op 21 december 2005 met Start2Run (0 naar 5) begonnen, 90 kilo zwaar. De tweede helft van april 2006 met deze weblog gestart en ook mijn kilometers beginnen tellen, op dat ogenblik nog 72 kilo. Sinds dat moment staat er een dikke 578 kilometer op de teller. In de zomer een blessure opgelopen (ITB frictiesyndroom).

10:45 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wegen ik deed dat vroeger ook, mezelf zo vaak wegen, tot ik begon door te hebben dat dat totaal geen zin heeft. Je gewicht fluctueert nu eenmaal dagelijks, heb je eens een paar glazen water extra gedronken zie je dat ook op je weegschaal. Dus nu beperk ik het tot één keer per week en dat geeft me heel wat meer gemoedsrust! :-)

Gepost door: Ruthje | 04-01-07

Fitness 700 keer op en af de weegschaal !

Alleen daar zou je al van beginnen afvallen.

Toch knap : 20 kg kwijt spelen in 1 jaar. En bovendien een veel betere conditie.

Wat betreft het feit dat de feestdagen geen 'tol' hebben geëist, denk ik dat -mede door de lichaamsbeweging- het metabolisme zich enigszins aanpast. Toch fijn van Moeder Natuur.

Gepost door: Wim | 05-01-07

De commentaren zijn gesloten.