14-12-06

stramme benen

Ik weet niet wat het is de laatste tijd, maar de benen willen niet zo goed mee. Niet dat ik nog last heb van de knieën, gelukkig niet, maar het loopt niet echt vlot. Gisteren nog een dikke acht kilometer gelopen, iets sneller dan mijn gewoonte, aan ongeveer 6 minuten per kilometer. De eerste kilometer in 6:02. Maar kilometers 2 en 3 moest ik gas lossen, het ging gewoon niet. Respectievelijk in 6:13 en 6:22. Vanaf kilometer 4 dan toch wat in het ritme gekomen, terug 6:02 en vanaf dan ging het beter. Ik moet er nu wel bij vertellen dat inhet donker in het park lopen niet evident is en toch wel extra vermoeiend is.

De vreemde pijn net boven mijn knie is ook nog eens teruggekomen, niet tijdens het lopen of stappen, maar wanneer ik mijn quadriceps stretch, bijvoorbeeld wanneer ik hurk. De pijnlijke plek bevindt zich ter hoogt van de aanhechting van de vastus lateralis, een onderdeel van de quadriceps. Zie cirkeltje op de tekening.

quadriceps

 

20:45 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goesting ! tja die benen, dat is wat. Dat loopt soms goed en soms wil dat absoluut niet mee. Zolang dat de goestin groot blijft dan komen die "goei" benen wel terug

Gepost door: Jo | 14-12-06

Donker grrrrr! Ik loop zelf heel graag in de winterkou, maar hààt de veel te vroege intrede van de duisternis. Parken (Tivoli onder andere) sluiten bij zonsondergang en in de bossen lopen is geen (veilige) optie.

Gepost door: Dave | 15-12-06

Koud Fakke, ik weet niet of het bij jou gaat helpen maar Mario heeft mij een tip gegeven tegen stramme benen, ... Je douche steeds beëindigen door je benen een paar minuten met koud water te besproeien. 't Is niet plezant maar bij mij helpt het wel, misschien moet je dat eens proberen.

Gepost door: philippe | 15-12-06

De commentaren zijn gesloten.