10-12-06

Punten tellen !

Deze (sinterklaas)periode is een hel voor wie toch een beetje op zijn gewicht moet letten. Je bent als het ware voortdurend omringd door de verleiding om te snoepen. Ik heb me de voorbije weken dan ook denk ik iets teveel laten gaan aan chocolade, marsepein, koekskes... Komen daar dan nog bij; een feestje hier, een restaurantbezoekske daar. Maar er is nog niets ergs gebeurd. Ik zit nog netjes onder de 70 kilo (eergisteren 69,9), maar dat wil ik ook graag zo houden. Vandaar dat ik me voorgenomen heb om alvast tot aan de feestdagen weer eens "punten te gaan tellen" volgens de beproefde Weight Watchers methode die me toch maar mooi 22 kilo heeft doen verliezen. Door sommigen wordt deze methode verfoeid (o.a. wegens het toch wel wat obsessieve karakter vande methode) maar ik vind het prima. Het geeft me houvast en rust, en bovenal het werkt. Een kilo of 67 zou mooi zijn en geeft me wat marge voor de feestdagen.

Deze morgen ook weer vroeg op pad voor een loopke van 10 kilometer. De eerste 4 kilometer ging het echt niet, stijve benen, het goede ritme niet vinden, telkens versnellen en op mijn adem trappen... Daarna ging het beter, ook (zo goed als) geen last gehad van de knie.

plop

 

Daarna met de kids naar de film geweest (als je genoeg schoenen koopt word je door schoenenwinkel Carmi elk jaar uitgenodigd naar een filmvoorstelling in Kinepolis in Brussel). Dit jaar was het "Plop in de Stad". Niet echt wat ik voor mezelf zou kiezen maar mijn nageslacht vond het tof dus ik ook.

Maar toen ik tijdens de film mijn linkerbeen over mijn rechterknie legde deed dat net boven die knie erg veel pijn, op een plaats die ik (ook nu  tijdens het lopen niet) nog nooit gevoeld had, het was ook een raar soort "blauwe plek-achtige" pijn. Bij thuiskomst een coldpack opgelegd en nu voel ik het ook precies niet meer. Vreemd.

15:15 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Weight Watchers Verfoeide methode ?
Neen hoor, elk pondje gaat door het mondje, en door Weight Watchers ga je anders nadenken over eten.
Bovendien kan je lekker en veel eten met gezonde dingen voor weinig punten.
Ik ben en blijf alvast een believer.
Veel sukses met het "weinig" punten tellen

Gepost door: frank spencer | 10-12-06

Plop fobie als ik naar Plop zou moeten gaan kijken zou ik er een allergische reactie aan krijgen en kilooos wreten. Knap van je dat je die prestatie aankunt

Gepost door: Byrntie | 10-12-06

De commentaren zijn gesloten.