30-11-06

Couvert Couvert - Heverlee

Woensdagavond hadden we onze "Human Relations Activiteit" op het werk; onze chef (directeur) met zijn 5 diensthoofden waaronder uw dienaar. De keuze was gevallen op een etentje in Couvert Couvert in Heverlee en aangezien ze daar (ook in 2007 nog) over een Michelin ster beschikken waren de verwachtingen redelijk hoog gespannen. Het was allemaal behoorlijk in orde, met een paar mindere details.

Het begon al bij het begin; we hadden om 19 uur gereserveerd, ik reed met de baas mee, en we waren 10 minuten te vroeg. Toen we wilden binnengaan bleek de deur nog op slot, maar al vrij snel kwam er iemand de deur opendoen om te melden dat ze nog niet open waren. We moesten dus nog 10 minuten buiten wachten tot klokslag 19 uur. Akkoord, we waren te vroeg, maar echt gastvrij vond ik dat toch niet

Dan de beentjes onder tafel. Een erg mooi, modern interieur, een beetje industriĆ«le look. Knappe details, waaronder een soort doorkijk in de vloer naar de wijnkelder. Naar mijn gevoel wat koud (ook letterlijk, blijkbaar ging de verwarming ook pas om 19 uur op) maar dat is persoonlijke smaak dus daar gaan we niet moeilijk over doen.

We kozen voor het 4 gangen degustatie menu en op het eten was echt niks aan te merken. Mooie eerlijke gerechten, variatie in vorm, smaak, textuur, soms gedurfde combinaties (eendeborst met een sausje van cacao)... Origineel ook. We kozen ook voor de aangepaste wijnen, lekker, maar eerder conservatief en veilig gekozen in functie van "wat iedereen lust". Had gerust wat gedurfder gemogen. Ook hier weer 2 mindere details: de glazen worden blijkbaar machinaal gewassen en dat kon je er wel wat aan zien. Niet dat mij dat echt stoort, maar in een sterrenrestaurant vind ik dat het wel om die details gaat (ik zal zelf overigens nooit of nooit mijn wijn - en bierglazen in de afwasmachine zetten). Tweede foutje: de eerste witte wijn had een (weliswaar heel oppervlakkige) kurksmaak. Dit werd zonder discussie erkend, de glazen verwijderd en een nieuwe fles ontkurkt. De sommelier is zich ook komen verontschuldigen met een woordje uitleg; de eerste fles die hij geopend en geproefd had, had een uitgesproken kurksmaak, dus opende hij de tweede die dus ook een kruksmaak had maar veel minder prominent, maar door het proeven van de eerste fles valt dit hem niet meer op (en wie verwacht nu 2 slechte flessen na elkaar). Nu, het is hem vergeven en het strekt hem tot eer dat hij ridderlijk zijn "fout" is komen toegeven. Chapeau !

Soit, om niet te negatief te klinken nog een paar positieve noten: een heel vlotte en vriendelijke bediening, een ruime keuze aan broodjes; wit, granen, vijgen, olijven (heeeeeerlijk met wat olijfolie en een beetje fleur de sel !!!), bijzonder lekkere desserts vergezeld van een schitterende halfdroge Madeira (voor wie hier van houdt). Dus al bij al toch een geslaagde avond.

20:14 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

eten da begint hier al meer op een culinaire blog te lijken dan een loopblog! ;-))

Gepost door: Ruthje | 30-11-06

Food, glorious food! Amai, wat een culinaire hoogdagen zijn het voor jou geweest deze week! Nu maar rap de loopschoentjes weer aan wnat..... elk pondje gaat door het mondje he ;-)

Gepost door: Julie | 01-12-06

De commentaren zijn gesloten.