26-11-06

The Beatles "Love"

love

Deze week ook de "nieuwe" CD van The Beatles gekocht waarop George Martin en zijn zoon Giles op basis van de originele geluidsopnamen een aantal Beatles nummers herwerkt hebben. Als "notoir Beatles kenner" had ik eerst iets van waar is dat nu voor nodig, maar nu ik het resultaat gehoord heb ben ik eigenlijk bijzonder enthousiast. Het is een bijzonder mooie collage (zo kan je de CD eigenlijk het best omschrijven) geworden die de nummers (of de fragmenten ervan, of bepaalde "sporen" eruit...) heel mooi tot hun recht laat komen en eigenlijk de genialiteit van het viertal nog eens extra onderstreept, al ben ik zelf geen echt objectieve partij te noemen, maar neem van me aan dat als je hun muziek beter leert kennen, je eigenlijk ontegensprekelijk vaststelt dat slechts een heel beperkt aantal andere groepen/artiesten dat bijzonder hoge constante niveau gehaald heeft.

Je kan overigens het volledige (!) album beluisteren op de website. Doen!!

sale

 

13:56 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hallo tof blokje,wens u een fijne dag,vele groetjesxxx

Gepost door: E-ZONNETJE | 26-11-06

Waarom ... ... weer een nieuwe Beatle cd
Ik hoop dat je link me kan overtuigen, maar ik vrees ervoor. Alhoewel, ze blijven wel meesters voor de muziek

Gepost door: Byrntie | 26-11-06

Helter Skelter blijft een van mijn favoriete Beatles liedjes


iets doet me vermoeden dat het niet louter de LOVE voor muziek is die G & G Martin ertoe gedreven hebben deze CD uit te brengen ...

Gepost door: Jo | 27-11-06

@Jo Wel Jo, eigenlijk is deze CD ontstaan uit een show van Cirque du Soleil rond de muziek van de Beatles, dus niet meteen als een melkerij om er nog wat geld uit te persen. Ik denk overigens dat George Martin geen begunstigde is van de rechten op de Beatles songs. Bij EMI werd het principe gehanteerd dat de producer gewoon een werknemer van de studio was met een vast loon.

Gepost door: Hans | 27-11-06

De commentaren zijn gesloten.