19-11-06

steken in de zij

raar fenomeen ondervonden... Woensdag dus eens wat sneller gelopen en donderdag en vrijdag heb ik serieus last gehad van steken in mijn zij. Niet tijdens het lopen, maar gewoon tijdens het stappen, van het station naar het werk en vice versa. Behoorlijk pijnlijk. Dat beloofde dus voor vrijdagavond bij het lopen, maar vreemd  genoeg had ik dan geen last. Weliswaar weer heel traag gelopen, exact dezelfde afstand (6,6 kilometer) als woensdag, maar nu in 51 minuten in plaats van 31.

Zaterdag heb ik me dan mentaal voorbereid op een duurloop zondagmorgen met als bedoeling 15 kilometer te lopen (had ik nog nooit gedaan). Zaterdagavond hebben we wel nog vrienden op bezoek gehad en Fakke heeft gekookt, en ook net iets teveel alcool gedronken om de dag erna een duurloop te doen. Maar het was lekker en plezant.

Zondagmorgen wakker geworden met het geluid van de regen op de veluxen. Shit, shit, shit. Toch maar opgestaan, naar de bakker en me klaargemaakt om te gaan lopen; 3 lagen inclusief een regenjas, een muts en handschoenen en ik kon het gebruiken. Het was koud en nat, bah ! De bedoeling was 2 ronden van 4,2 en 2 ronden van 3,3 kilometer. Probleem was dat het park er heel drassig bijlag en ik halverwege de eerste ronde al natte voeten had. Sop, sop, sop... Improviseren dus, en het park verlaten voor een toerke langs de vaart, naar Leest en van daar terug langs de Zenne. Tenslotte terug in het park gearriveerd en daar nog een toerke om de 15 kilometer rond te maken. Ondanks de moeilijke omstandigheden dus wel een geslaagde missie dus. Zeiknat maar voldaan . Geen echte knieproblemen ondervonden, maar ik ga het de komende week wel eens wat rustiger aan doen.

Nog een belangrijk gegeven. 1 uur en drie kwartier gelopen. Dat ligt in de buurt van de tijd die ik graag zou lopen op de 20 kilometer van Brussel. In principe zou ik nu enkel nog geleidelijk aan sneller en sneller moeten lopen en ik kom vanzelf op 20 kilometer uit in deze tijd .

Nog een experiment gedaan. Weliswaar nuchter vertrokken, maar voor alle zekerheid een gelleke van powerbar meegenomen en toen ik rond kilometer 10 toch honger begin te krijgen dat spul opgegeten. Niet slecht van smaak en door mijn trage tempo goed te doen om te ademen door de neus en intussen dat spul in te slikken. Het hielp ook meteen om mijn dipje te boven te komen.

powergel

 

Op het grafiekje zie je dat ik de eerste 10 kilometer tussen 7:00 en 7:30 per kilometer liep met een hartslag tussen 140 en 150. Daarna  de laatste 5 kilometer elke kilometer iets sneller, met ook een stijgende hartslag.

19112006

 

21:46 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

knappe training in modderige omstandigheden Hans. Het park was echt niet te doen, gelukkig moest ik er niet té lang lopen :-)

Gepost door: Ruthje | 20-11-06

15 km beste Hans, mag ik u feliceteren met je 15 km ! Knappe training, je bent waarschijnlijk niet al te veel volk tegengekomen ?

Gepost door: Jo | 24-11-06

Yo Den Hans,

Sech: vergeet niet hoe ze die powergel maken he. Ge weet wie al die power moet voorkouwen.

Anyway: groten aan de hele bende.

Yo

Gepost door: Fillemon | 05-12-06

De commentaren zijn gesloten.