16-11-06

eens wat sneller voor de verandering...

Gisteren 2 rondes (6,6 kilometer) gelopen in het Vrijbroekpark en voor de verandering eens wat sneller gelopen. Uiteindelijk "gefinisht" in 33:14 dus net geen 12 kilometer per uur (5 min per kilometer). Niet dat ik echt stikkapot was, maar het was toch rap voor mijn doen.Verzachtende omstandigheden: het was donker en het pad ligt er hier en daar wat hobbelig bij, dus in betere (wedstrijd) omstandigheden moet ik daar zeker nog wat vanaf kunnen pitsen, maar veel marge is er niet meer. Niet dat ik daar van wakker lig, afstand interesseert me tegenwoordig meer dan snelheid, maar ik heb volgend "historisch document" eens opgeduikeld en wat blijkt...

semi2

Het is nogal klein, maar ik had wat moeite om de scan binnen het toegelaten formaat te krijgen. Het komt uit een schoolkrantje van de middelbare school waar ik vertoefd heb. Een van de activiteiten in de turnles was de parkloop waar we rondjes van ongeveer 850 meter liepen. Blijkbaar liep ik toen (in het vijfde middelbaar) 4250 meter (5 rondjes) in 16:10 wat lineair geëxtrapoleerd op 5 kilometer ongeveer 19 minuten zou betekenen, of 3:48 per kilometer. Hoe ik het deed weet ik niet, maar dat lukt me nooit meer opnieuw . Ik ben intussen natuurlijk ook een jaartje ouder.

Ook mooi vond ik mijn tijd op 2550 meter: 8:47 of 3:27 per kilometer of meer dan 17 kilometer per uur.

Met heimwee denk ik mijmerend terug aan mijn vervlogen jeugd...

23:43 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ijken misschien zijn je afstanden tegenwoordig ook beter geijkt? :-)

Gepost door: geert | 17-11-06

wow snelle jongen die Hans!! En je bent nu ook weer lekker snel aan het worden hoor!

Gepost door: Ruthje | 17-11-06

Snelle Fakke Eens gekund, opnieuw te doen ... een mooie uitdaging voor de eens zo snelle Fakke

Gepost door: Byrntie | 17-11-06

dagje ouder Bewezen dus dat men trager wordt met de jaren, heeft voor sommige zaken wel voordelen. Het betekent ook dat je via training toch nog kunt bijwinnen qua snelheid.

Gepost door: Dirk | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.