07-11-06

Experiment

Vandaag zoals gepland 2 rondjes in het park, rustigaan. Omdat het toch redelijk donker is 's avonds heb ik het voorlicht van mijn fiets (dat op batterijkes werkt en niet op een dynamo natuurlijk) eens meegenomen tijdens het lopen om toch wat licht te hebben op de donkerste stukken. Dit viel niet mee. Ge moet eens proberen al lopend recht voor u te schijnen met zo een lampke. Dat gaat dus niet. Ik ben ervan overtuigd dat het voor toevallige voorbijgangers een prachtige lichtshow was, maar voor het lopen werkte het echt niet. Wat ik ook nog eens kan proberen is zo een hoofdlamp, maar ik denk dat ook dat geen zicht gaat zijn.

lamp

Het lopen zelf dan. Koud maar oh zo plezant: van het lopen word je snel aangenaam warm en dan in het park in het maanlicht, de opkomende nevel... Heel knus en rustgevend vind ik dat eigenlijk. En de natuur ruikt ook zo lekker anders in het donker...

nevel

Tenslotte chinees afgehaald en een lekkere frisse Duvel gedronken.

22:19 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

... er een straffe lamp insteken, dan herkent niemand u. De modelletjes met leds (zijn eigenlijk voor bergbeklimmers) geven ook 50 a 60 meter goed zicht, en wegen niets. Zo een mijnwerkersmodel als op de foto is meer voor de die-hards die onderweg ook nog op konijnen willen jagen. Je hebt ook de ledjes in polsbandvorm, die schokken wel een klein beetje, maar ge moet ze dan toch al niet vasthouden.

Gepost door: DijleLoper | 07-11-06

makkelijkste Wat was het leukste/gemakkelijkste ?
De chinees, de duvel, het looplampje of genieten van de volle maan
Lopen bij volle maan is wel heel leuk hé ?

Gepost door: Byrntie | 07-11-06

koplamp Ik heb zo een lichter model gekocht in de Decathlon en dat werkt wel goed ... geeft een 15-tal meter licht maar als nadeel moet ik opmerken dat 't nét niet sterk is om veel op konijnen te gaan jagen :-)

Gepost door: geert | 08-11-06

Goe gevonden 'k moet wel zeggen, je hebt dat goed gevonden. Ik heb in de Decathlon ook met zo'n lamp in mijn handen gestaan. Toch niet gekocht. Ik kom nu soms al buiten als een verlichte kerstboom...

Gepost door: johan | 09-11-06

Licht in de duisternis Ik heb ook in Decathlon een hoofdlamp gekocht. Werkt heel goed (vooral op de duistere weggetjes waar ik loop), enige nadeel is dat het nogal tamelijk zwaar weegt aan mijn voorhoofd. Ik draag ook steeds een pet of muts op mijn hoofd, want de lamp zo op een mijn blote hoofd vind ik lastig.

Maar een goede oplossing in deze donkere dagen.

Greetz

Gepost door: Dave | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.