05-11-06

Vaartspel

Deze morgen 7,5 kilometer gelopen en een beetje vaartspel gedaan (voor de allereerste keer). Plezant, eens iets anders.

Ik zit nu aan 25 kilometer op weekbasis. Op deze afstand zijn de vorige keer mijn blessure perikelen begonnen. Het verschil toen was dat ik op heel korte tijd de afstand sterk vergroot heb en sneller liep (weken 18 - 19 - 20 - 21). Nu loop ik trager en is de opbouw veel geleidelijker gebeurd. De komende week plan ik iets in het genre van 6,6 - 7,5 - 12,6 kilometer (totaal 26,7) maar ik ga elke keer traag lopen.

Ik heb geen last tijdens het lopen of erbuiten, maar bij doelgericht manipuleren blijft mijn iliotibiaalband "gevoelig". Mijn achilleshiel ligt dus duidelijk niet ergens achteraan onder mijn kuiten, maar aan de zijkant van mijn dijbenen.

Kijk overigens ook eens op de blog van David die vandaag een schitterende marathon in NYC gelopen heeft.

22:53 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Calorieën Om nog even terug te komen op je vorige post.

Op het Net zijn her en der calorietellers te vinden die aangeven, per sport, hoeveel calorieën je juist verbruikt afhankelijk van de afgelegde afstand, duur, ...

Op één ervan kwam het erop neer dat het aantal calorieën totaal onafhankelijk was van de snelheid waarmee je de afstand aflegde, maar puur werd berekend in functie van enkel de afstand.

Bovendien gaf één van die tellers als resultaat dat het aantal verbruikte calorieën per kilometer gelijk was aan het lichaamsgewicht. Dus bij een gewicht van 7O kilogram, worden 70 calorieën verbruikt per kilometer, bij een gewicht van 80 kg zijn dat 80 calorieën, enz.

Simpel regeltje. Ik hoop maar dat het steek houdt. Conclusie is hoe dan ook : hoe magerder je wordt, hoe minder calorieën worden verbruikt (wat perfect logisch is vermits er minder energie nodig is om 'het objest' te verplaatsen).

Gepost door: Wim | 06-11-06

De commentaren zijn gesloten.