01-11-06

10K

Gisteren wat vroeger naar huis gekomen na het werk, ik was het beu en zat er ook al van 7 uur. Wat ik vergeten was is dat Leen en de kinderen op stap waren en ik dus om 16:30 in een leeg huis aankwam. Van de nood een deugd gemaakt en dan maar gaan lopen in het park, in plaats van deze morgen, zodat we dan samen konden ontbijten (wat we ook gedaan hebben).

Uiteindelijk 10 kilometer gelopen, voor mijn doen relatief snel en ook elke kilometer een beetje versneld tot kilometer 8 in ongeveer 5:20. Over de hartslag zwijg ik even  maar qua gevoel zat het bijzonder goed tot er wat pijn onder de linkerknie opdook. Geen risico's genomen en meteen de snelheid drastisch verlaagd en de laatste 2 kilometer heel rustig uitgelopen. Uiteindelijk in ongeveer 58 minuten gearriveerd.

Door de post van Julie over lopen zonder schema wel eens beginnen nadenken. De 20 kilometer van Brussel, die ik zou willen lopen, is "al" in mei, wat betekent dat ik mij daar gezien mijn beperkte ervaring stilaan voor moet beginnen voorbereiden. Zeker omdat meer dan 10 kilometer lopen conditioneel wel gaat maar voor mijn spieren en gewrichten een uitdaging blijft. En één ding is zeker, ik wil die 20 km lopen zonder forceren, zonder blessures en zonder achteraf een week kreupel rond te lopen.

Op runnersweb staat een beginnersschema met 3 trainingen per week voor de halve marathon, 17 weken, wat betekent dat ik de laatste week van januari moet beginnen. Dat lijkt nog veraf maar het zal rap genoeg zover zijn.

Voila, hiermee is ook meteen mijn eerste "serieus" doel gesteld. In de tussentijd zal er waarschijnlijk nog wel eens een 5 en/of 10 kilometer wedstrijd tussenzitten (weblogloop?), maar de 20 kilometer is "the real target".

13:44 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

20 km van Brussel awel, Fakke, ik loop die 20 km mee. (Indien er niets tussenkomt natuurlijk).

Gepost door: Jo | 02-11-06

Ikke ook! Ik ben ook van de partij, een wedstrijd die aan mijn deur start kan ik niet missen! Veel voorbereidingsplezier!

Gepost door: Julie | 02-11-06

20 km Ik ben te laat voor de inschrijving.

Gepost door: Jo | 27-03-07

De commentaren zijn gesloten.