06-10-06

eens niet gelopen

woensdag voor de verandering eens niet gelopen. Te zware dag gehad, om 7 uur beginnen werken (dus om iets na 6 thuis vertrokken), en de werkdag afgesloten met een sollicitatiegesprek dus pas rond 19 uur terug naar huis, alwaar ik tegen 20 uur aanwezig was. Het begon al donker te worden en ik was echt moe, dus - hoewel ik lang getwijfeld heb - toch maar niet gaan lopen. Bovendien kwam dat niet slecht uit en kon mijn knie nog wat "rusten". Het ITB frictiesyndroom blijft op de loer liggen bij mij. Geen last tijdens het lopen, maar de spier zelf is gevoelig en pijnlijk als ik erop duw ("niet meer op duwen dus", hoor ik daar iemand suggereren), in beide benen overigens. Ik begin zo te denken dat 20 kilometer per week het maximum is dat mijn lichaam blessurevrij kan volhouden. De vorige keer heb ik ook last gekregen van de knie eens ik boven de 20 kilometer per week begon te lopen, en dat is natuurlijk lastig als je ooit eens een halve - laat staan volledige - marathon wil lopen. Ben ik niet gebouwd voor duurlopen dan ? Tips? Iemand ?

Vandaag (vrijdag) gaan we toch nog eens lopen. Het is geleden van zondag en ik begin last te krijgen van "Cold Turkey". We plannen 2 rondjes van 4,2 kilometer, in een uurtje of zo. Op het gemakske.

11:59 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Niet noodzakelijk Het lichaam heeft zijn tijd nodig om zich aan te passen aan het lopen. De conditie en spieren passen sneller aan dan gewrichten en pezen. Geleidelijk aan zal je meer en meer aankunnen en voor je het weet loop je er 20 in één keer, zonder de minste last van blessures. Het heeft gewoon zijn tijd nodig.

Gepost door: DijleLoper | 06-10-06

De commentaren zijn gesloten.