25-09-06

The Phantom Four

Dit wil ik even met jullie delen...

Zoals ik in een vroegere post al eens verteld heb was (ben) ik een fan van de helaas ter ziele gegane Nederlandse surfgroup "The Treble Spankers". Zie ook de hoesfoto's links op de blog. De reden voor het ter ziele gaan was - let goed op - een blessure van de gitarist ! Inderdaad, niet alleen lopers hebben hier last van, ook gepassioneerde muzikanten kunnen hierdoor getroffen worden met dezelfde gevolgen; frustratie, angst voor hervallen... In het geval van Phantom Franky was het RSI, een overbelastingsblessure als gevolg van zijn gitaarspel. Toch straf hoe sport en muziek op een onverwachte manier heel gelijkend kunnen zijn.

Nu, intussen is Phantom Franky, de lead gitarist van "The Treble Spankers" actief in een nieuwe surfgroep "The Phantom Four". Hier een link naar een filmje op YouTube. Ik vind dit dus machtige muziek !!! Surf meets Oosters, een mooi voorbeeld van cultuurvermenging en de mooie dingen die dat kan opleveren.

Schitterend ook hoe Phantom Franky met zijn prachtige fender Jazzmaster gitaar omgaat. Hem  live aan het werk zien (o.a. jaren geleden op marktrock bij ondergaande zon) is puur kippenvel.

Ik geef voor de volledigheid ook nog de link naar die mannen hun website mee

http://www.thephantomfour.nl

en een fotooke van een fender Jazzmaster (mijn favoriete gitaar).

 

hoewel ik als Beatles-fan ook een serieus boontje heb voor Rickenbacker natuurlijk

 

21:08 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.