24-09-06

LVSD

LVSD, ofte Long Very Slow Distance. Deze morgen vroeg opgestaan (i.e. 7 uur op een zondagmorgen), naar de bakker geweest en vervolgens naar het park gegaan voor wat een heeeel trage 5 kilometer zou worden. Het zijn er uiteindelijk 7 heel trage geworden. Op basis van de gegevens van mijn Polar onderstaand grafiekje gemaakt. Zoals je kan zien heel constant rond de 8 minuten per kilometer, de hartslag gemiddeld tot 142.

Ik ben ook wat ongerust over mijn knie. Niet dat ik pijn heb tijdens het lopen, integendeel, en zeker vandaag niet, maar mijn volledige tractus iliotibialis (aan beide benen) is "gevoelig". Ik kan door erop te drukken perfect volgen van de knie tot de heup waar hij (zij?) ligt.

Ook nog iets waar ik al een tijdje mee zit, een fenomeen dat ik in het park tijdens het lopen af en toe vaststel: de kantjesaflopers. Je ziet het ze af en toe doen, lopers die de bocht afsnijden en zo 3 meter winnen. Maar ook als je ze niet op heterdaad betrapt weet je dat het gebeurt, je kan het zien aan het "pad" dat ze gelopen hebben op de graskant. WAT IS DAAR EIGENLIJK HET NUT VAN ???? Ik kan me voorstellen dat als je een wedstrijd loopt je zo economisch mogelijk te werk wil gaan, maar als je recreatief aan het lopen bent, of zelfs aan het trainen... Als je voor je plezier loopt wil je toch zo lang en zo ver mogelijk lopen ? Toch ?

Heeft hier iemand een verklaring voor?

17:22 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Frictie Dat verdomd frictiesyndroom ! Heb er nu ook last van en probeer het noodlot te bezweren door mij deftige loopschoenen aan te schaffen én door de intensiteit van de loopjes in te beperken. Vorige vrijdag heb ik mij beperkt tot 4 kilometer, gelopen in blokjes van 5 minuten lopen, 2 minuten wandelen. En achteraf ook wat ijs gewreven.

Pijn was alleszins al minder.

Tot zolang je niet echt pijn hebt bij het lopen, zou ik me niet teveel zorgen maken.

Jouw (terechte) opmerking m.b.t. die kantjes-af-lopers doet mij denken aan mensen die opgefokt en gestresseerd in hun auto zitten omdat zij zich (dringend, uiteraard) moeten gaan ontspannen op de fitness.

Inderdaad, what's the point ?

Gepost door: Wim | 25-09-06

De commentaren zijn gesloten.