16-08-06

Polar

Ik was al een tijdje aan het uitkijken naar een iets gesofisticeerder hartslagmeter dan mijn - overigens goede maar met eerder beperkte mogelijkheden - Aldi modelleke. Na wat rondsurfen op het web - o.a. bij collega bloggers/lopers - kwam ik terecht bij rs200sd, heel wat mogelijkheden voor een (wat heet) redelijke prijs. Ik ben hem dan maar maandag gaan kopen en heb me de voorbije 2 dagen doorheen de handleiding geworsteld. Het lijkt in het begin nogal complex, maar eens je het wat begint door te hebben en een aantal dingen ingesteld hebt is het allemaal behoorlijk intuïtief.

Deze morgen om 5u40 (!) opgestaan om nog te kunnen lopen voor de echtgenote aan haar dagtaak begon. 5 kilometer en het liep niet echt vlot. Het ging wel, maar de hartslag zat veel te hoog; heel traag gelopen en nog gemiddeld 143 (moet aan die snelheid zeker 10 tellen lager kunnen). Een van die dagen zeker ? De Polar deed het uitstekend. De afstandsmeting met de footpod (zonder calibreren) gaf na 1 ronde 3,2 kilometer aan, terwijl dat volgens het "Vrijbroekpark" 3,3 kilometer zou moeten zijn. Met een klein toerke erbij kwam ik op 4,86 kilometer waar ik ongeveer 5 kilometer verwacht had. Ik heb dan alles nog eens nagemeten op Google Earth waarbij ik voor een ronde op 3,34 kilometer uitkom en met de kleine ronde erbij 5,1 kilometer. Dat is 2 tegen 1 dus heb ik de Polar maar (handmatig) gecalibreerd met de verschilfactor tussen de 2 waarden. Dat kan ook automatisch, op de piste of zo.

Zeker interessant is de mogelijkheid om intervaltrainingen te programmeren op basis van afstand of tijd. Gaan we straks eens proberen voor een intervaltrainingske in de loop van volgende week. Wat staat er nu nog op het programma ? Vandaag strijken (joepie) en als er nog tijd is de kelder verder opruimen. Vrijdagmorgen (iets minder vroeg) plan ik 2 ronden, dus 6,6 kilometer. Zondagmorgen terug 5 kilometer. Die dag is het ook jaarlijkse familiewandeling met een tochtje van 9 kilometer en een van 6, in Melkwezer.

Oh, ja, ik ga de komende dagen ook proberen terug een beetje gewicht kwijt te raken, niet veel, 1 à 2 kilo, maar ik ben heel stillekes aan het bijkomen en zit te dicht op mijn "grens" van 72 kilo.

12:44 Gepost door Hakke de Fakke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Polar hé, cool, jij hebt de jouwe al. Ik raakte sneller op de internetwinkel dan in de echte winkel. Hopelijk heb je een oké-prijsje betaald. Zo te horen is ie toch wel vrij nauwkeurig. GPS geeft ook wel een beetje afwijking in het Vrijbroekpark (maar dat ligt dan vooral aan de bomen). Echt 100% correct meten zal wel praktisch nooit lukken met géén van beide dingen denk ik. Nog veel plezier ermee!

Gepost door: Ruthje | 16-08-06

Speelgoedtijd Het lijkt wel of Sinterklaas een vervroegde ronde heeft gedaan, lol, overal duiken berichtjes op over nieuwe hartslagmeters, loopmeters, leuk leuk leuk, trouwens, ook ik doe mee met de gekte, lol. Veel plezier ermee hoor. Jullie zitten daar rond dat Vrijbroekpark wel met enige bloggers he, blijkbaar vruchtbare grond daar, lol

Gepost door: Achieltje | 17-08-06

Polar !? Wow Hakke ! Da begint meer en meer naar professioneel te ruiken ! ;-)
Ben ook aan het rondkijken voor een hartslagmeter om meer "gerichter" mee te kunnen trainen. Benieuwd wat je ervaringen met de Polar zijn. Succes !

Gepost door: Jo | 18-08-06

De commentaren zijn gesloten.