11-07-06

Tractus Iliotibialis frictiesyndroom

Gisterenavond naar de sportdokter geweest en het verdict is gevallen: Tractus Iliotibialis frictiesyndroom. Ik behoor nu tot het illustere clubje van mensen als Joloopt en Koen Fillet. De sportarts heeft ook mijn schoenen (Asics gel Nimbus) gemonsterd en zijn eerste gedacht was dat het daar aan lag, maar na een test op de loopband bleken ze wel goed te zijn voor mijn "type", ik supineer namelijk nogal sterk (hij vroeg of ik voetballer was, niet dus).

Soit, een voorschriftje gekregen voor kine en een voorschriftje voor radiologie van mijn benen om eens te zien of ze wel even lang zijn.

Met een bang hartje gevraagd hoe lang het zou duren voor ik weer zou kunnen lopen, en tot mijn verbazing zei hij 1,5 à 2 weken. Het zou met kine wel snel verholpen zijn, was zijn idee. Ik zit weliswaar nog niet met een echte ontsteking (concludeer ik aangezien hij geen ontstekingsremmers heeft voorgeschreven), ik ben dan ook vanaf de eerste pijn quasi meteen bijna volledig gestopt met lopen. Het ziet er dus toch allemaal nog zo slecht niet uit.

11:06 Gepost door Hakke de Fakke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

frictie syndroom Welkom bij de club! Heb er vanaf oktober vorig jaar drie maand pijn aan gehad. Inderdaad wat ontstekingsremmers, lopen op zachte ondergrond en lopen langs de kant van de weg van het goede been, ijs en een knieband en zo is het stilletjesaan goedgekomen. Blijkbaar veel voorkomend probleem bij lopers.

Gepost door: Dirk | 11-07-06

jep heb dat ook al eens gehad. Nieuwe schoenen (ik liep dus niet op een goed type), wat ontstekingsremmers, beetje rustiger aan gedaan en dat is dan ook weer goed gekomen. Dus nu goed behandelen en binnen de korste keren huppel je weer rond! Veel beterschap!

Gepost door: Ruthje | 11-07-06

Fijn niet die ontsteking natuurlijk, dat is allesbehalve fijn, maar wel fijn dat arts zo spoedig herstel vermoed ! Rustig aan doen, naar kine gaan en hopelijk loop je volgende maand weer fitter dan ooit.

Ik moet nu wel met schaamrood op de wangen bekennen dat ik nog altijd niet naar de kiné geweest ben ...

Gepost door: Jo | 11-07-06

Hopelijk.... ...niet zo erg als bij Koen Fillet. Ik hoop dat je er snel vaanf bent! Groetjes.

Gepost door: DavidL | 12-07-06

nou, 'k heb er ook last van... Onlangs zijn wij met 3 vrouwen gestart aan de voorbereiding van een marathon. Ik had loopschoenen... slechte en was al naar een speciaal running center geweest om mijn voeten te laten bekijken. Met nieuwe schoenen liep ik dus verder in mijn programma (eerste maand dus...) en nu zit ik idd ook met dat iliotibialis geval (vermoedelijk...).

Mijn arts heeft me voorgeschreven eerst met blote voeten te lopen om te kijken of het aan mijn schoenen lag of niet, maar blijkbaar heb ik ook hierbij last. Ik moet mijn bekken eens laten rechtzetten door een kinesist en normaal gezien met ijsbehandeling zou het snel moeten beteren...
Hij heeft me de opdracht gegeven om na 2 weken terug te bellen en dan gaan we kijken of er verder onderzoek nodig lijkt.

Ik HOOP dat het allemaal heel snel over gaat, want ik zou wel graag dus die marathon gaan lopen... zucht...

O ja, de 20 km van Brussel staat ook op mijn programma...

Gegroet...

Gepost door: Sporty | 06-01-07

De commentaren zijn gesloten.